Poly methyl methacrylate

Se utvalg

PMMA (Polymethylmethacrylate)

PMMA (polymethylmethacrylate), også kjent som akryl eller etterlikningsglass, er et termoplastisk polymer som er kjent for sin høye gjennomsiktighet, mekaniske styrke og god motstand mot kjemikalier. PMMA har god UV-bestandighet, noe som gjør det til et populært materiale for produksjon av vinduer, lyssignaler og belysning. På grunn av sin gjennomsiktighet og mekaniske styrke, er PMMA også populært for 3D-printing av estetiske deler som skal være synlige, som for eksempel skjermkapsler og dekorative elementer. PMMA kan også brukes i medisinsk utstyr, som for eksempel implantater og optiske komponenter. PMMA kan 3D-printes med både FDM og Stereolithography (SLA) teknologi.

Fordeler

  • PMMA er et meget robust og holdbart plastmateriale, som gjør det velegnet til at printe dele med høye krav til styrke og holdbarhed.
  • PMMA har god transparens, noe som gjør det egnet for å lage klare og transparente deler.
  • PMMA er motstandsdyktig mot mange kjemikalier, noe som gjør det egnet for bruk i en rekke industrielle og medisinske applikasjoner.

Ulemper

  • PMMA er ikke så sterk som mange andre plastmaterialer, noe som kan gjøre det mindre egnet for bruk i kritiske deler eller komponenter som skal tåle høye belastninger.
  • PMMA kan være vanskelig å lim eller loddet, noe som kan gjøre det mer komplekst å samle deler laget av dette materialet.
  • PMMA kan være kostbart å kjøpe, spesielt i store mengder.

Bruksområder

 

PMMA sortiment

Utvalg av Poly methyl methacrylate

Se alt
PMMA-HIRMA transparent teknisk filamentTreed Filament PMMA - HIRMA Transparent