Printer du med stor dyse? 1,0mm og høyere

For å oppnå en bra filament flow, kan det være lurt å øke temperaturen betraktlig mer enn hva du gjør med 0,4-0,8mm dyse. PLA er her printet på 235℃ med en 2,0mm dyse og 0,6mm layers.

Fuktig filament?

Filament absorberer fuktighet fra luften over tid, noe som kan føre til at den blir sprø og svak. Tørking av filamentet fjerner denne fuktigheten og forbedrer dens styrke og holdbarhet.

Fuktighet i filamentet kan forårsake bobler og andre defekter i den ferdige utskriften, noe som fører til dårlig utskriftskvalitet. Tørking av filamentet eliminerer denne fuktigheten og bidrar til å produsere utskrifter av høy kvalitet.

Fuktighet i filamentet kan også føre til at filamentet tetter seg eller setter seg fast i ekstruderen, noe som fører til printfeil og nedetid. Tørking av filamentet eliminerer denne fuktigheten og bidrar til å sikre jevn, konsistent utskrift.

Totalt sett er det viktig å tørke 3D-printerfilamentet før bruk for å forbedre utskriftskvaliteten, forhindre defekter og feil og sikre jevn og konsistent utskrift.

Se filament tørker