Polyphenylene sulfide

Se utvalg

PPS

PPS - Termoplastisk Polymer for Høyt Belastede Miljøer og Elektroniske Komponenter


PPS (Polyphenylene Sulfide) er en termoplastisk polymer som er ideell for 3D-printing av produkter eller prototyper på grunn av dens unike egenskaper.
PPS har en høy temperaturbestandighet, mekanisk styrke og motstand mot kjemikalier, noe som gjør det til et populært valg for komponenter som brukes i krevende og aggressive miljøer, for eksempel i petrokjemisk industri eller medisinsk utstyr. PPS er også kjent for sin gode elektriske isolasjonsevne og lav følsomhet for skjørhet under kjøling. Dette gjør at materialet er egnet for 3D-printing av elektroniske komponenter, og det kan formes og skapes lett med FDM-teknologi. I tillegg kan PPS kombineres med karbonfiber (CF) for å øke styrken og ytelsen i 3D-printede komponenter, spesielt med CF 15 (15% karbonfiber forsterkning).

Ved å bruke PPS til 3D-printing, kan man oppnå enestående holdbarhet og motstandsdyktighet i produktene. Materialets høye styrke og stabilitet gjør at 3D-printede deler kan tåle store belastninger og samtidig beholde sin form og funksjonalitet. Derfor kan PPS være et ideelt valg for ingeniører, designere og produsenter som trenger å produsere krevende komponenter eller prototyper i høyt belastede miljøer.

Fordeler

  • Høy varmebestandighet: PPS har høy varmebestandighet og kan brukes i høyvarmeapplikasjoner som motorer og turbiner.

  • God kjemisk motstand: PPS har god kjemisk motstand og kan brukes i miljøer med aggressive kjemikalier.

  • God elektrisk isolasjon: PPS har god elektrisk isolasjon, noe som gjør det egnet for elektriske komponenter og deler.

Ulemper

  • Lav fleksibilitet: PPS er en svært stiv polymer, og det kan være vanskelig å forme det til komplekse geometrier eller komponenter med høy fleksibilitet.

  • Høye kostnader: PPS er generelt sett en dyr polymer å bruke for 3D-printing, noe som kan gjøre det mindre økonomisk for noen applikasjoner. Det kan også påvirke kostnadene for 3D-printing av store deler eller store volumer av komponenter.

 

Bruksområder

 

PPS sortiment

Utvalg av Polyphenylene sulfide

Se alt
PPS karbonfiber filamentTreed Filament PPS CF 15  Carbon fiber Black