Polyether ether ketone

Se utvalg

PEEK (Polyether ether ketone)

PEEK (Polyetheretherketon) er et høyytelses plastmateriale som ofte brukes i 3D-printing. Det er kjent for sin høye mekaniske styrke, høye temperaturen motstand og god elektrisk isolasjon. Det har også god kemisk motstand, noe som gjør det ideelt for bruk i miljøer med aggressive kjemikalier. PEEK har også en høy glødepunkt, noe som gjør det velegnet for høy-temperaturapplikasjoner. Det er også biokompatibelt, noe som gjør det egnet for medisinske implantater og andre medisinske applikasjoner. PEEK er også svært motstandsdyktig mot slitasje og abrasion. Samlet sett er PEEK et populært valg for 3D-printing av deler og komponenter som krever høy mekanisk styrke, god kemisk motstand, høy temperaturen motstand og elektrisk isolasjon.

Fordeler

  • Høy varmebestandighet: PEEK har høy varmebestandighet og kan brukes i høyvarmeapplikasjoner som motorer og turbiner.

  • Høy styrke og stivhet: PEEK har høy styrke og stivhet, noe som gjør det egnet for deler som skal tåle høye belastninger eller høy stress.

  • Biokompatibilitet: PEEK er biokompatibelt og kan brukes i medisinske implantater og andre medisinske enheter.

Ulemper

  • Høye kostnader: PEEK er et dyrt materiale å 3D-printe med.

  • Dårlig support fjerning: PEEK er svært vanskelig å fjerne supportmateriale fra, og kan kreve spesielle teknikker og verktøy.

  • Dårlige overflateegenskaper: PEEK er svært glatt og kan ha dårlig adhesjon til supportmateriale, noe som kan gjøre det vanskelig å printe komplekse geometrier.

 

Bruksområder

 

PEEK sortiment

PEEK industrielt filamentTreed Filament PEEK Natural
TREED Treed Filament PEEK Natural
Salgspris5.482,00 NOK

Utvalg av Polyether ether ketone

Se alt
PEEK industrielt filamentTreed Filament PEEK Natural
TREED Treed Filament PEEK Natural
Salgspris5.482,00 NOK