Polyphenylene sulfide

Se utvalg

PPS (Polyphenylene sulfide)

PPS (polyphenylene sulfide) er et termoplastisk polymer som er kjent for sin høye temperaturendringsevne, mekaniske styrke og motstand mot kjemikalier. PPS er en svært stabil polymer som ikke påvirkes av UV-stråling eller variasjoner i temperaturen. På grunn av disse egenskapene, er PPS et populært materiale for 3D-printing av komponenter som skal brukes i høyt belastede og aggressive miljøer, som for eksempel i petrokjemisk industri eller i medisinsk utstyr. PPS har også god elektrisk isolasjonsevne, noe som gjør det til et godt valg for elektroniske komponenter. En annen fordel med PPS er at det er lett å forme og har lav følsomhet for skjørhet under kjøling. PPS kan 3D-printes med Fused Deposition Modeling (FDM) teknologi.

Fordeler

  • Høy varmebestandighet: PPS har høy varmebestandighet og kan brukes i høyvarmeapplikasjoner som motorer og turbiner.

  • God kjemisk motstand: PPS har god kjemisk motstand og kan brukes i miljøer med aggressive kjemikalier.

  • God elektrisk isolasjon: PPS har god elektrisk isolasjon, noe som gjør det egnet for elektriske komponenter og deler.

Ulemper

  • Lav fleksibilitet: PPS er en svært stiv polymer, og det kan være vanskelig å forme det til komplekse geometrier eller komponenter med høy fleksibilitet.

  • Høye kostnader: PPS er generelt sett en dyr polymer å bruke for 3D-printing, noe som kan gjøre det mindre økonomisk for noen applikasjoner. Det kan også påvirke kostnadene for 3D-printing av store deler eller store volumer av komponenter.

 

Bruksområder

 

PPS sortiment

Utvalg av Polyphenylene sulfide

Se alt
PPS karbonfiber filamentPPS CF - Karbonfiber 15%