Nylon 12

Se utvalg

PA 12 (Nylon 12)

PA12 (Polyamide 12) er et termoplastisk polymer som er kjent for sin høye mekaniske styrke, god motstand mot kjemikalier og høye temperaturer. Det har også god elektrisk isolasjonsevne og er motstandsdyktig mot slitasje. På grunn av disse egenskapene er PA12 et populært materiale for 3D-printing av komponenter som skal brukes i høyt belastede miljøer. PA12 har også god formbarhet og kan lett formes ved høye temperaturer. Det kan 3D-printes med FDM og SLS (Selective Laser Sintering) teknologi. PA12 er også populært for å produsere medisinsk utstyr, som for eksempel implantater.

Fordeler

  • Høy mekanisk styrke: PA12 har en høy bruddstyrke og tåler høyt belastninger, noe som gjør det til et godt valg for komponenter som skal brukes i høyt belastede miljøer.

  • God motstand mot kjemikalier og høye temperaturer: PA12 er motstandsdyktig mot de fleste kjemikalier og kan brukes i miljøer med høye temperaturer uten å miste sin mekaniske styrke.

  • God elektrisk isolasjonsevne: PA12 har god elektrisk isolasjonsevne, noe som gjør det til et godt valg for elektroniske komponenter.

Ulemper

  • Litt dyrere enn noen andre termoplastiske materialer.

  • Kan være litt mer komplisert å forme og bearbeide enn andre termoplastiske materialer.

  • Kan ha litt høyere krymping under avkjøling enn andre termoplastiske materialer, noe som kan føre til mindre presisjon i noen 3D-printing-applikasjoner.

 

Bruksområder

 

Utvalg av Nylon 12

Se alt
PA12 Karbonfiber filament  for 3D printer sort fargePA12 CF Carbonio Nylon - Karbonfiber 15%