Thermoplastic elastomer

Se utvalg

TPE (Thermoplastic elastomer)

TPE (thermoplastic elastomer) er et type polymer som kombinerer egenskapene til plast og gummi. Det har god fleksibilitet og elastisitet, samtidig som det har god motstand mot kjemikalier og høye temperaturer. TPE er ofte brukt til å lage fleksible deler som er motstandsdyktige mot slitasje, som for eksempel i mobiltelefoner og elektroniske enheter, og i leker og sportsutstyr. TPE er også et godt valg for 3D-printing av fleksible deler som krever god elastisitet og motstand mot kjemikalier. TPE kan 3D-printes med teknologier som FDM og SLS, men det krever spesielle maskiner og filamenter for å oppnå god kvalitet.

Fordeler

  • Fleksibilitet: TPE har en høy grad av fleksibilitet, som gjør det egnet for bruk i mange forskjellige applikasjoner, inkludert gummipakninger, beskyttelsesdeksel, fleksible rør og slanger, og fleksible elektronikkdeler.

  • Absorpsjon av energi: TPE har en høy grad av energieabsorpsjon, noe som gjør det egnet for bruk i produkter som skal absorbere støt og vibrasjoner, for eksempel i bilunderstell, sportsutstyr og elektroniske enheter.

  • Resistent og UV-stråling: TPE er resistent mot flere kjemikalier og UV-stråling, noe som gjør det egnet for utendørs bruk.

Ulemper

  • TPE kan miste sin fleksibilitet ved lave temperaturer, noe som gjør at det ikke egner seg for bruk i kalde omgivelser.
  • Det kan også være mer utsatt for å bli skadet av mekanisk belastning enn andre materialer.
  • TPE kan være mer kostbart enn andre plastmaterialer.

 

Bruksområder

 

TPE sortiment

Utvalg av Thermoplastic elastomer

Se alt
Treed Filament TPE Ultraflexx+ BlackTreed Filament TPE Ultraflexx+ Black
TPE Ultraflex fleksibelt filamentTreed Filament TPE Ultraflexx Black