PETG - Polyethylene terephthalate glycol

Se utvalg

PETG

Filament til enkel og avanserte funksjonelle applikasjoner! PET G er et naturlig steg etter PLA

 

PETG (Polyethylene terephthalate glycol) er et fleksibelt og holdbart plastmaterial som har blitt et populært valg innen 3D-printing. Det er laget av PET-polymerer, som er vanligvis brukt til å lage flasker og andre emballasjeprodukter, og har en unik kombinasjon av styrke og fleksibilitet.

En av de viktigste fordelene med å bruke PETG i 3D-printing er at det har en høy varmebestandighet, noe som gjør det ideelt for å lage deler som skal utsettes for høye temperaturer eller mekanisk stress. Det har også en god overlevelse i UV-stråler og resistent mot kjemikalier.

PETG har også en høy grad av detalj grad, som gjør det godt egnet for å lage komplekse former og utskrifter med høy presisjon. Det er også lett tilgjengelig og rimelig i pris, noe som gjør det til et godt valg for både hobbybrukere og profesjonelle.

PET vs PETG

PET (Polyethylene terephthalate) og PETG (Polyethylene terephthalate glycol) er begge laget av PET-polymerer, men har forskjellige egenskaper og bruksområder. PET er et hardt, stivt og sprøtt materiale som ofte brukes til å lage flasker og annen emballasje. Det er ikke egnet for 3D-printing på grunn av sin stivhet og sprøhet.

På den annen side er PETG et fleksibelt og holdbart plastmateriale som er spesielt utviklet for å være egnet for 3D-printing.
PETG har en høy grad av styrke og fleksibilitet, noe som gjør det egnet for å lage deler som skal utsettes for høye mekaniske stress eller varme.
Det har også en høy grad av detaljgrad og en god overlevelse i UV-stråler og er resistent mot kjemikalier. I motsetning til PET, som er sprøtt og kan sprekke, har PETG en høy slagfasthet, noe som betyr at det kan motstå støt uten å sprekke eller brekke. Dette gjør det også til et bedre valg for bruksområder der materialet må tåle slag og støt.

Sammenlignet med PET, kan PETG være litt dyrere, men det er fortsatt et rimelig alternativ for 3D-printing. I tillegg til 3D-printing kan PETG også brukes til å lage emballasje, skilt, lysbokser, plakater og andre produkter som krever styrke og fleksibilitet. PET filament for 3D printing kan ofte forbedres ved å legge til karbonfiber i materialet. Karbonfiberforsterkning gir en økt styrke og stivhet til materialet, samtidig som det opprettholder fleksibiliteten som PETG gir.
Dette gjør at filamentet kan brukes til å lage deler som krever høy styrke og presisjon, som for eksempel i prototyping, braketter, festeverktøy og sportsutstyr.

Karbonfiberforsterkning bidrar også til å redusere risikoen for deformering og krymping, som kan oppstå under 3D-printing. Dette gjør at materialet er mer stabilt under utskrift og gir bedre resultater. Selv om PETG har en høy grad av styrke og fleksibilitet, kan carbon fiber PET filament gi ytterligere forbedringer i styrke og stabilitet. Derfor blir PET filament ofte valgt med karbonfiberforsterkning for å oppnå bedre kvalitet og egenskaper i utskriftene.

Fordeler

 • Veldig enkel å printe
 • Gir en blank og slett overflate
 • Avgir ingen lukt ved printing
 • Vann resistent
 • Kjemikalie resistent
 • God seighet
 • God UV resestens

Ulemper

 • Dårlig bridging
 • Små hår / strining på overflaten
 • Tåler kun moderate temperaturer

 

Bruksområder

 • Deler som skal brukes utendørs

 

Utvalg av PET-G

Se alt
PET med 15% karbonfiber til fdm 3d printerTreed Filament PET CF 15 Carbon fiber Black
FormFutura Filament ReForm PETG Yellow
FormFutura Filament ReForm PETG Silver
FormFutura Filament ReForm PETG Red
Velg alternativer
FormFutura Filament ReForm PETG Orange
FormFutura Filament ReForm PETG Light Green
FormFutura Filament ReForm PETG Light Blue
FormFutura Filament ReForm PETG Gray
FormFutura Filament ReForm PETG Dark Blue
FormFutura Filament ReForm PETG Black