Polyethylene

Se utvalg

PE

PE og HDPE i 3D-printing: Egenskaper og bruksområder

PE står for Polyethylene, en termoplast som er kjent for sin gode motstand mot kjemikalier og korrosjon,samt sin fleksibilitet og elastisitet. PE er tilgjengelig i forskjellige former, inkludert høy tetthet PE (HDPE) og lav tetthet PE (LDPE).
HDPE er en form for PE som er preget av høyere tetthet enn PE, noe som gir det bedre styrke og stivhetsegenskaper. HDPE er også motstandsdyktig mot støt og har en lav friksjonskoeffisient, som gjør det egnet for bruk i deler som krever glidende eller roterende bevegelse.

PE og HDPE har også god termisk stabilitet og kan brukes i høy temperaturapplikasjoner. De har også gode egenskaper for bearbeid barhet og formbarhet, noe som gjør det enkelt å lage komplekse geometrier og former.
Som nevnt er PE og HDPE velegnet for bruk i 3D-printing, spesielt for deler som krever god motstand mot aggressive kjemikalier, fleksibilitet og elastisitet, samt termisk stabilitet. På grunn av disse egenskapene er PE og HDPE populære materialer for industri produksjon av tanker, rør, beholdere, og emballasje, blant annet.

Fordeler

  • Høy styrke og motstand: HDPE er en profesjonell materiale som består av høytetthets polyetylen, som har høyere tøystyrke og motstandsegenskaper sammenlignet med lavere tetthets polyetylen.

  • Høy temperaturmotstand: HDPE har høyere temperaturmotstand og kan tåle høye temperaturer og stivhet.

  • God kjemisk motstand: HDPE har god kjemisk motstand mot reagenser, og har en perfekt liming av lagene, dette gjør at HDPE formstøpte deler kan være lik i karakteristikk og utseende som deler produsert ved injeksjonsstøping.

Ulemper

  • Vanskelig å feste: På grunn av PE og HDPE sin gode glatte og ikke-porøse overflate, kan det være utfordrende å feste sammen eller lime deler som er 3D printet med disse materialene.

  • Vanskelig å lakkere / male: PE og HDPE har vanskelig for å feste maling, lakk og andre belegg på grunn av deres glatte overflate og lave overflateenergi.

Bruksområder

  • Utmerket for bruk til deler utsatt for friksjon
  • Deler som kan sveises til PE rør eller andre standard deler i PE, som braketter, holdere, avstandsklosser m.m

 

Utvalg av Polyethylene

Se alt
PE E-LENE industrielt filament