Nylon 12

Se utvalg

Nylon

PA 12 & PA 66 Nylon filament har utmerket styrke og seighet, med carbon fiber CF 15 er dette kanskje det beste plast filament til de fleste funksjonelle formål i 3D printing

Nylon, eller polyamid, er en polymer som er mye brukt i 3D-printing. PA12 og PA66 er to av de vanligste typene nylon brukt i 3D-printing. PA12,
som nevnt, har utmerket mekanisk styrke og motstand mot kjemikalier og høye temperaturer, mens PA66 er mer stiv og slitesterk. Både PA12 og PA66 kan forsterkes med karbonfiber for å øke styrken og slitestyrken. Karbonfiberforsterket cf15 PA12 og PA66 er spesielt egnet for å lage deler som er utsatt for høye belastninger, som for eksempel bil- og flykomponenter. Carbon fiber nylon er også populært i motorsporten, spesielt i produksjon av bil- og motorsykkelkomponenter. Nylon er et utmerket materiale for FDM 3D-printing på grunn av dets evne til å tåle høye temperaturer uten å miste styrke.
Dette gjør det mulig å 3D-printe store og komplekse deler uten risiko for deformasjon eller krymping. Nylon har også god formbarhet,
noe som gjør det mulig å lage deler med komplekse geometrier.

Nylon er også motstandsdyktig mot slitasje, noe som gjør det til et populært materiale for produksjon av deler som er utsatt for friksjon,
for eksempel tannhjul og ledd. I tillegg har nylon god kjemisk motstand,
noe som gjør det mulig å bruke det til produksjon av deler som skal tåle kontakt med kjemikalier og korrosive stoffer. I tillegg til bil- og flykomponenter og motorsport, brukes nylon i produksjon av medisinsk utstyr, prototyper og produksjonsverktøy, og i design av arkitektur- og kunstprosjekter. Med karbonfiberforsterkning kan nylon også brukes i applikasjoner som krever høy styrke og lav vekt, for eksempel i produksjon av droner og andre lette flykomponenter.

I sum, nylon er et allsidig materiale for FDM 3D-printing med gode egenskaper som høy styrke, slitestyrke, god kjemisk motstand, og evne til å tåle høye temperaturer. PA12 og PA66, spesielt med karbonfiberforsterkning cf 15, kan brukes i en rekke høyt belastede applikasjoner som krever materialer med høy styrke og slitestyrke.

Fordeler

  • Høy mekanisk styrke: PA12 har en høy bruddstyrke og tåler høyt belastninger, noe som gjør det til et godt valg for komponenter som skal brukes i høyt belastede miljøer.

  • God motstand mot kjemikalier og høye temperaturer: PA12 er motstandsdyktig mot de fleste kjemikalier og kan brukes i miljøer med høye temperaturer uten å miste sin mekaniske styrke.

  • God elektrisk isolasjonsevne: PA12 har god elektrisk isolasjonsevne, noe som gjør det til et godt valg for elektroniske komponenter.

Ulemper

  • Litt dyrere enn noen andre termoplastiske materialer.

  • Kan være litt mer komplisert å forme og bearbeide enn andre termoplastiske materialer.

  • Kan ha litt høyere krymping under avkjøling enn andre termoplastiske materialer, noe som kan føre til mindre presisjon i noen 3D-printing-applikasjoner.

 

Bruksområder

 

Utvalg av Nylon 12

Se alt
PA66 Karbonfiber filamentTreed Filament Nylon PA 6 CF 15 - PAHP karbon fiber Black
PA66 industrielt filament til FDM 3d printerTreed Filament Nylon PA6 - PAHP Natural
PAKK filament til elektronikkTreed Filament PAKK Black
TREED Treed Filament PAKK Black
Salgspris1.020,00 NOK
Primaselect Nylon 12 CF 2.85mmPrimaselect Nylon 12 CF 2.85mm