ABS

Aceton behandling for glatting av overflate eller liming gjør ABS til et perfekt filament for mange 3D printer prosjekter

ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) er et plastmateriale som er svært populært i 3D-printing. Det er kjent for sin god mekaniske styrke, høye slagfasthet og god varmebestandighet, noe som gjør det velegnet for bruk i komponenter som krever høy belastning. Det har også god kemisk motstand, noe som gjør det ideelt for bruk i miljøer med aggressive kjemikalier. ABS er også lett å forme, noe som gjør det enkelt å skape komplekse geometrier. Det er også lett å fargelegge, noe som gjør det enkelt å skape estetisk tiltalende deler. Samlet sett er ABS et populært valg for 3D-printing av deler og komponenter som krever høy mekanisk styrke, god varmebestandighet og kemisk motstand.

Fordeler

  • Kan aceton glatte overflatene eller aceton lime ABS deler sammen.
  • Mekanisk styrke: ABS har god mekanisk styrke og slagfasthet, noe som gjør det ideelt for bruk i komponenter som krever høy belastning.
  • Varmebestandighet: ABS har god varmebestandighet, noe som gjør det velegnet for bruk i høye temperaturer eller høy mekanisk stress.
  • Lett å forme: ABS er lett å forme, noe som gjør det enkelt å skape komplekse geometrier.

Ulemper

  • Trenger oppvarmet byggeplate eller kammer for å kontrollere vriding (kan brukes mikimus ører for å holde igjen krymp og vriding).
  • Emitter giftige dampe: ABS emitter giftige dampe når den varmes, og kan være skadelig for helsen hvis det ikke håndteres riktig.
  • Kontrakt under kjøling : ABS krymper noe når den kjøles ned etter utskrift, noe som kan føre til at detaljer blir uskarpe og dimensjoner endres.
  • Lav gjennomsiktighet: ABS har lav gjennomsiktighet, noe som gjør det mindre egnet for bruk i optiske komponenter.

 

Bruksområder

 

Utvalg av ABS

Se alt
ABS filament til 3d printer, hvit starwars modellTreed Filament ABS Preformace
Velg alternativer
PC ABS V0 selv slukkende filament til 3d printerTreed Filament PC-ABS V0 White
T-MAT 3d printer filament
TREED Treed Filament T-MAT Black
Salgspris344,00 NOK
ABS filament med karbonfiber
ABS sertifisert for medisink sektorTreed Filament ABS MEDISIN Natural
Antistatisk ABS filament for elektronisk komponenter som er sensitivte til elektroniske utladninger.